Proč bydlíme tak, jak bydlíme a jak to změnit (přednáška, 22.března 2011 od 18.00 h.)

03.03.2011 15:51

 

Přednáška je zaměřena na úroveň současného bydlení, jeho možnosti a směřování dalšího vývoje. Porovnáme současné architektonické stavební a interiérové styly z pohledu Feng Shui. Zkusíme najít optimální postup vylepšení současného bydlení a nebo hledání nového vytouženého domova.

Proč bydlíme tak, jak bydlíme a jak to změnit (Praha)

22.března 2011 (úterý), 18.00 - 20.30 h., Centrum Duhový Diamant

Téma bydlení, návrhů interiérů a různých jeho úprav je velmi zajímavým tématem mnohých z nás. Převažující architektonický styl vždy úzce navazuje na společenské trendy, převažující ve společnosti a to se odráží i řešení samotných interiérů. Použité principy a postupy budou vždy přinášet to, pro co se sami rozhodneme a jaký styl života budeme upřednostňovat.

S velmi zajímavým přístupem přichází Feng Shui, které je postaveno na principech hlubší harmonie, moudrosti a nejen Východní moudrosti. Přináší principy, které jsou univerzální, ve svých základech přítomné v každé kultuře a představují řád neviditelných sil, vnesených do naší hmotné reality.

Budeme se zabývat různými současnými styly bydlení, které převažují a jsou nejvíce propagovány v médiích. Současně se zaměříme i alternativními přístupy, které vnáší do našeho uspěchaného světa zcela jiný pohled - opětovné napojení na vnitřní moudrost, používání intuice, tvořivé uplatnění principů Feng Shui v interiéru a též v okolním prostředí, zejména při úpravě vlastní zahrady. Věnujeme pozornosti i těm, kteří bydlí v bytech panelového typu.

Zkusíme proniknout do principů jak funkcionalistických návrhů, tak i do možností plného uplatnění Feng Shui a společně se pokusíme v diskuzi hledat odpovědi, proč se naše představy o harmonickém bydlení naplňují často jen z části.

Místo přednášky: Centrum Duhový Diamant - Sokolská 66, Praha 2, mezi zastávkami metra Muzeum a I.P.Pavlova. Více najdete na webových stránkách: www.fengsuej.info.
Cena přednášky je 150,- Kč. Rezervace je možná na telefonu: 608 420 584 nebo našem e-mailu: fengsuej@seznam.cz.